Kali ni Q nak bagi tutoriai bagaimana nak ikat tali tie dengan cara yang betul. yela bukan ke sekarang ni musim adik-adik yang dapat melanjutkan pengajian ke IPTA/IPTS menempuh alam baru. so…Q nak ucapkan tahniah tahniah tahniah atas kemasukan anda. bukan senang tau nak masuk. er…okey senang tapi semua atas usaha jerit perih pahit maung manis masam masin yang anda lakukan sendiri. masa orientasi nanti memang full kene pakai baju formal. jadi tali leher memang tak boleh nak skip.

nak pakai tali leher pulak tak boleh la serabai-serabai. hujung tie tu kenalah sama dengan keala tali pinggang. jangan terlampau pendek atau terlampau panjang.

tali leher

dah masuk pun bukan boleh duduk senang lenang lagi. semua korang kene buat sendiri. tak caye tanye akak abg senior korang nanti.

Q pula sekarang ni sedang dalam mode senyap. mode persediaan untuk menyambut adik-adik baru yang akan masuk ahad ni. yang sedihnye kolej Q dapat paling la sedikit kemasukan pelajar baharu kali ni. tapi takpe, dengan semangat dan azam yang kental kitorang percaya kitorang mampu meletup seperti sebelum2 ni.